Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
Za fil:
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- 2 vanil šećera
- 50 g posne čokolade
- 2 kašike ruma
Za fondan:
- 2 kašike ulja
- 300 g prah šećera
- 5 kašika ključale vode
- 15 kapi arome maline
Priprema
Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro, pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera s uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom.