Potrebno je:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite beanca, šećer, mlevene lešnike, mleveni keks i prašak za pecivo u homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Istim postupkom ispecite još 2 kore, da ukupno dobijete 3. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Zakuvajte ostatak mleka, pa u njega dodajte smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. U jednoj posudi umutite margarin i maslac pa ih dodajte u prohlađenu smesu. Pripremljeni fil podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag iz kesice. Drugom delu fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag. Ređajte tortu redosledom:kora-tamni fil-svetli fil-kora-tamni i svetli fil. Šlagom dekorišite tortu.





