MILKA TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Kremasta i izdašna, a vole je od 7 do 107 godina | Lajk.rs

300x250 vavada 2

Potrebno je:

728x90 vavada 7

Za kore:

300x250 vavada 7

  • 18 kašika mlevenih lešnika
  • 18 belanaca
  • 18 kašika mlevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 18 kašika šećera

Za fil:

720x90

  • 300 g margarina
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 20 kašika šećera
  • 25 žumanaca
  • 6 kašika gustina
  • 1,2 l mleka
  • 175 g maslaca
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g crne čokolade sa lešnikom
  • 2 kesice šlaga

Za ukrašavanje:

300x250

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite beanca, šećer, mlevene lešnike, mleveni keks i prašak za pecivo u homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Istim postupkom ispecite još 2 kore, da ukupno dobijete 3. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Zakuvajte ostatak mleka, pa u njega dodajte smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. U jednoj posudi umutite margarin i maslac pa ih dodajte u prohlađenu smesu. Pripremljeni fil podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag iz kesice. Drugom delu fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag. Ređajte tortu redosledom:kora-tamni fil-svetli fil-kora-tamni i svetli fil. Šlagom dekorišite tortu.

300x250 vavada 3

Pročitajte još...  SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Kremasta, izdašna i razvaljuje ukusom | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅