Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 paketić suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 250 ml kisele pavlake
- 200 ml mlakog mleka
- 2 jaja
- 250 g putera
još:
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite u malo mlakog mleka sa šećerom i brašnom, pa ostavite da se aktivira. Brašno prosejte u posudu, pa dodajte so, kiselu pavlaku, naradošli kvasac i jaja. Izmešajte dobro drvenom kašikom. Zamesite glatko testo koje se neće lepiti za ruke. Onda ga pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da narasta. Podelite testo na 20 loptica, pa svaku rastanjite i premažite omekšalim puterom. Radite tako do 10, pa nju nemojte da premazujete. Ponovite postupak sa ostalim korama. Prvu koru,valjkom rastanjite debelo oko pola prsta.Presecite testo na 12 delova. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite kroasane tako sat i po vremena. Umućenim jajetom premažite kroasane, pa ih pospite sa susamom. Pecite kroasane 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!