Potrebno je:
za biskvit
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 80 g brašna
- malo arome od vanile
za karamel krem
- 600 ml slatke pavlake
- 300 g finog kristal šećera
- 160 g bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Zagrejte slatku pavlaku, pa skinite sa šporeta. Sitno iseckajte belu čokoladu. U dubljoj šerpi otopite 3 kašike šećera, pa dodajte ostatak i ostavite da se karmelizuje i dobije smeđu boju. Polako dodajte mali deo slatke pavlake, uz neprestano mešanje. Umešajte čokoladu, pa sipajte u posudu, i ostavite da se ohladi preko noći. Umutite belanca sa šećerom i vanilom, pa dodajte umućena žumanca. Zatim, lagano umešajte brašno. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.Izrežite biskvit na 3 kore. Umutite mikserom karamel smesu, pa tim kremom nafilujte kore. Dekorišite tortu po želji. Ostavite bar 3 sata u frižideru.