Potrebno je:
- 1 kg junećeg mesa
- 100 g svinjske masti
- 500 g crnog luka
- 2 struka praziluka
- 3 čena belog luka
- 2 lista lorbera
- 2 šargarepe
- so
- biber
- kašičica mlevene slatke paprike
- 300 ml crnog vina
- 2 kockice čokolade za kuvanje
Priprema:
Isecite meso na krupnije kocke. Sipajte polovinu masti u dublju šerpu. Nakon što se otopi, blago propržite meso, pa sklonite sa ringle. Onda očistite crni i beli luk i praziluk sitno iseckajte. Zatim oljuštite i izrendajte šargarepu. Zasebno ostatak masti otopite na ringli.Prodinstajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte praziluk. Nakon što omekša, dodajte meso i dinstajte. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan beli luk, crno vino, so, biber, slatku papriku i lorber, pa krčkajte poklopljeno na srednje jakoj vatri. Dolijte vodu po potrebi. Umešajte u gulaš crnu čokoladu, pa mešajte varjačom i ostavite da se otopi.