POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu | Lajk.rs

300x250 vavada 3

Potrebno je:

728x90 vavada 8

  • 300 g šargarepe
  • 1 šolja urmi
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • 1 šolja badema
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašičice cimeta
  • ¼ kašičice đumbira
  • ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • malo morske soli
  • malo biljnog mleka

Za krem:

300x250 vavada 8

  • 1 šoljica indijskih oraščića (160 g)
  • 3 sušene urme
  • 1 kašika susama
  • 1 vanilin šećer
  • oko 30 ml biljnog mleka

Priprema:

728x90 vavada 6

Narendajte šargarepu. Urme prelijte toplom vodom, pa ostavite tako 5 minuta. Ocedite. Narendanu šargarepu stavite u blender. Dodajte urme, ovsene pahuljice, kokosovo brašno, bademe, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i malo soli. Izblendajte smesu pa dodajte ovseno mleko da dobijete kompaktnu smesu. U kalup obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa poravnajte. U blender stavite indijske oraščiće, namočene urme, susam, vanilin šećer pa usitnite. Sipajte ovseno mleko. Na smesu od šargarepe nanesite pripremljeni krem pa poravnajte. Dekorišite kolač listićima šargarepe pa pospite seckanim bademima. Ostavite 2 sata u frižideru, pa secite i služite.

300x250

300x250 vavada 2

Pročitajte još...  PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅