Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 ml vode
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
- prstohvat soli
Za čokoladni preliv:
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- 100 g posne čokolade
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika vanilin šećera
Za posipanje:
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte vodu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se prohladi. U šerpi sjedinite vodu, šećer, kakao prah i vanilin šećer. Kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine, na srednjoj vatri. Umešajte posnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim skinite sa vatre. Secite na kocke. Umačite svaku kocku u čokoladni preliv, pa u kokos. Ređajte na poslužavnik obložen pek papirom. Ostavite sat vremena u frižideru. Prijatno!