RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite | Lajk.rs

300x250 Hr2

Piroške su jedno od onih jela koje svi vole, toplo, hrskavo i punjeno omiljenim sastojcima.

Prvi Paragrafdesktop 728x90 Hr

Bilo da ih punite sirom, šunkom, pečurkama ili kombinacijom svih ovih sastojaka, piroške su savršen izbor za doručak, užinu ili večeru.

300x250 Kotac Srece

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju.

Treci Paragrafdesktop 728x90 Alb

Ako želite da obradujete porodicu ili prijatelje, ovaj recept za domaće punjene piroške će vam sigurno postati omiljeni!

300x250 Mk

 


Sastojci za testo:

500 g brašna

300x250 Mk

1 kesica suvog kvasca (ili 20 g svežeg)

250 ml toplog mleka

300x250 Hr2

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

50 ml ulja

1 jaje

Sastojci za fil (po želji):

200 g kačkavalja ili feta sira

200 g šunke ili pečenice

100 g pečuraka (dinstanih)

1 jaje (za premazivanje)

Ulje za prženje (ako ih pržite)

Priprema:

U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta da zapeni.

U činiji pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac, ulje i jaje, pa umesiti glatko testo.

Pokriti testo krpom i ostaviti da naraste oko 45 minuta.

Iseckati šunku i kačkavalj na sitne komadiće ili izgnječiti feta sir.

Pečurke propržiti na malo ulja ako ih koristite.

Nadošlo testo premesiti i razviti ga na pobrašnjenoj površini.

Iseći na pravougaonike ili trouglove, staviti punjenje po želji i preklopiti.

Krajeve dobro pritisnuti viljuškom kako fil ne bi iscurio.

Zagrejati ulje u dubljoj tiganju i pržiti piroške dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Premazati piroške umućenim jajetom i peći u rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe.

300x250 Hr

Pročitajte još...  ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅