Tortilje su odličan izbor za lagan, ali zasitan obrok. Ovo jelo je jednostavno za pripremu i idealno za prolećne dane kada želimo nešto sveže i hranljivo.
Sastojci (za 4 osobe):
4 tortilje
300 g pilećeg filea
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 sveži krastavac
1 glavica crvenog luka
100 g zelene salate
100 g pavlake ili grčkog jogurta
100 g sira (gauda, feta ili po izboru)
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin po ukusu
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Priprema mesa – Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom, mlevenom paprikom i limunovim sokom. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta).
Priprema povrća – Papriku i krastavac isecite na tanke trakice, crveni luk na kolutove, a zelenu salatu na manje komade.
Priprema tortilja – Zagrejte tortilje u suvom tiganju ili rerni na kratko da omekšaju.
Slaganje tortilja – Na svaku tortilju namažite pavlaku ili grčki jogurt, zatim dodajte pileće meso, povrće i rendani sir.
Zatvaranje i serviranje – Uvijte tortilje u rolnu ili ih preklopite, pa ih presečete na pola. Po želji, možete ih kratko zapeći na grilu ili u tiganju.