NAJSOČNIJE LAZANJE Kremasti užitak za sva čula | Lajk.rs

Lazanje su jedan od najpoznatijih i najvoljenijih jela italijanske kuhinje.

Sa bogatim slojevima sira, mesa i paradajz sosa, svaki zalogaj pruža užitak i zadovoljava čak i najzahtevnije ukuse.

Ovaj recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste.

 

Sastojci:

12 lazanja listova (suvi ili sveži)

500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)

1 veza crnog luka

2 čena belog luka

800 g paradajz pelata ili paradajz sosa

200 g paradajz koncentrata

250 g svežeg ricotta sira

200 g mocarele (rendana)

100 g parmezana (rendan)

500 ml bešamel sosa

2 kašičice origana

So i biber po ukusu

Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Priprema crvenog sosa:

Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

U meso dodajte paradajz pelate (ili sos), koncentrat i origano. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na srednjoj vatri 30–40 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.

Bešamel sos:

U šerpi zagrejte 2 kašike maslaca i dodajte 2 kašike brašna. Mešajte dok ne postane glatko, pa postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, da biste dobili gusti bešamel sos. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.

Slaganje lasanja:

U velikoj vatrostalnoj posudi počnite sa slojem sosa od mesa. Na njega stavite sloj lazanja listova, pa prelijte slojem bešamel sosa. Dodajte sloj ricotte i mocarele, pa ponovite sve dok ne dođete do vrha posude, završavajući sa slojem bešamela i rendanim parmezanom.

Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite još 10 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ostavite lazanje da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih isečete, kako bi se slojevi stisnuli i bile lakše za služenje.

Ove sočne lazanje su pravi raj za ljubitelje italijanske kuhinje i garantuju savršen obrok za svaku priliku!

Pročitajte još...  REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti | Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅