Vitaminska salata sa cveklom, šargarepom i pasuljem je odličan način da pojedete nešto zdravo, a može da posluži i kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 300 g kuvane cvekle
- 1 kuvana šargarepa
- 2-3 kisela krastavca
- 1 konzerva pasulja, oceđenog
- 1 kašika ulja
- 1 kašica senfa
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu salatu kuvanu cveklu narendajte na krupno rende. Cveklu prelijte uljem i promešajte da ne oboji previše ostalo povrće. Takođe kuvanu šargarepu narendajte na krupno rende. Kisele krastavce isecite na dugačke trake.
U činiju sa cveklom dodajte rendanu šargarepu i narezane krastavce, kao i pasulj. U salatu dodajte kašičicu senfa, sitno iseckani beli luk i sipajte jabukovo sirće. Sve začinite mlevenim crnim biberom, posolite po ukusu i dobro promešajte. Uživajte!