Kako da krompir bude hrskav: Kuvarica otkrila trik iz restorana, biće spolja zlatno pečen, a iznutra mekan! – Lajk.rs

300x250 vavada 3

Nema ništa bolje od savršenog, hrskavog krompira iz rerne – spolja zlatno pečen, a iznutra mekan i sočan. Ako vam kod kuće nikako ne uspeva da ga napravite baš kao u restoranu, jedna kuvarica iz beogradskog restorana nam je otkrila jednostavan trik koji koriste profesionalci. Sve što vam treba je jedna kašika sirćeta i krompir koji će oduševiti sve za stolom!

728x90 vavada

Kako se pravi hrskavi krompir?

300x250 vavada 4

Krompir prvo treba da isečete na kriške. Kuvajte ga u slanoj vodi 8-10 minuta, a zatim procedite. Uvaljajte krompir u griz ili brašno i tako ispecite u rerni. Evo i preciznog recepta za hrskavi krompir:

728x90 vavada 8

Recept za hrskavi krompir

300x250 vavada 3

Sastojci:

1 kg krompira

50 g griza

300x250 vavada

4 kašike ulja

Majčina dušica

300x250 vavada 4

So po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 220°C ako ima ventilator ili na 200°C ako nema. Iseckan krompir stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom i kuvajte dok ivice ne omekšaju. Zatim dobro ocedite, vratite u lonac i protresite ga kako bi ivice krompira postale grube. Dodajte griz i začine po želji i ponovo protresite poklopljen lonac dok se sav krompir ne uvalja u griz. Sipajte ulje u pleh i zagrejte 5 minuta bez krompira. Zatim dodajte krompir. Na kraju stavite malo suve majčine dušice pored krompira u pleh i pecite 45 do 55 minuta. Posle 20 minuta okrenite krompir.

300x250 vavada 6

Pročitajte još...  Koliko često treba prati brushalter? Stručnjaci otkrivaju grešku koju prave skoro sve žene! - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅