Hleb i kifle kao iz najbolje pekare: Dodajte 1 neobičan sastojak u testo, biće sveži i mekani danima! – Lajk.rs

300x250

Niko ne voli da jede bajat hleb ili kiflice koje se mrve već dan nakon pečenja. Ako volite da pravite domaći hleb, sigurno ste se pitali kako da mu produžite svežinu, baš kao što to uspevaju profesionalni pekari. Srećom, postoji jednostavno rešenje!

720x90

Tajni sastojak za mekano testo

300x250 vavada 8

 

Zahvaljujući medu, testo ostaje vlažno i elastično, duže zadržava mekoću, ne mrvi se i ima prirodan, blago slatkasti ukus. Ovaj sastojak pomaže da hleb i peciva ostanu mekani kao pamuk i do 3 dana nakon pečenja.

720x90

Kako med utice na teksturu i trajnost testa?

300x250 vavada 3

– Med vezuje vlagu u testu i sprečava isušivanje

– Deluje kao prirodni konzervans

– Poboljšava ukus i daje zlatno-braon boju pri pečenju

300x250

– Smanjuje mrvljenje i produžava rok trajanja proizvoda

Univerzalno testo RECEPT

300x250

Potrebno je:

1 kg brašna

2 čaše jogurta

200 ml mleka

1 kvasac

2 jajeta

1 kašičica šećera

1 kašičica meda

2 kašičice soli

1,5 čaša ulja

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašna, izmešati i staviti na toplo da naraste. U polovinu brašna dodati jaja, jogurt, ulje, so, med i nadošao kvasac. Varjačom sve sjediniti i mešati dok smesa ne postane glatka. Dodati preostalo brašno i izraditi rukama. Testo treba da bude meko i vazdušasto. Umešeno testo stavitu u veću kesu, zavezati je i staviti u frižider da stoji 6 sati, najbolje preko noći. Praviti hleb, kiflice ili drugo pecivo po želji.

 

 

300x250

Pročitajte još...  Nosite ga svuda sa sobom: Donosi sreću i spokoj, a pomaže i kod zavisnosti i depresije - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅