Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi | Lepote Srbije

300x250 vavada 5

Proja je jedno od najomiljenijih jela domaće kuhinje – jednostavna, ukusna i zasitna. Svaka domaćica ima svoj recept, ali ovaj način pripreme „na šolje“ spaja tradiciju i praktičnost. Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke i za kratko vreme pripremiti proju koja je savršena za doručak, večeru ili užinu.

728x90 vavada 2

Sastojci (šolja od 200 ml)

2 jaja

300x250 vavada 3

1 šolja kukuruznog brašna ili palente

728x90 vavada 8

1 šolja belog brašna

300x250 vavada 6

1 šolja jogurta

½ šolje ulja

½ šolje vode (obične ili kisele)

300x250 vavada 3

1 kesica praška za pecivo

½ ravne kašičice soli

300x250 vavada 6

300 g sira (feta ili domaći beli sir)

Priprema

U većoj posudi sjedinite kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, jogurt, ulje i vodu (ili kiselu vodu), pa sve dobro izmešajte varjačom ili mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Dodavanje sira:

U smesu ubacite izmrvljen sir i lagano promešajte da se ravnomerno rasporedi.

Pečenje:

Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u silikonske kalupe za projice (njih ne treba podmazivati). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.

Posluživanje:

Pečenu proju izvadite iz rerne, kratko prohladite, pa poslužite uz jogurt, kiselo mleko, ajvar ili domaće suhomesnate proizvode.

300x250 vavada 6

Pročitajte još...  Pantalone u jesenjoj nijansi: Srpkinje su apsolutno opsednute ovom bojom, kažu da je lepša od crne - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅