Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi | Lepote Srbije

300x250 vavada 6

Proja je jedno od najomiljenijih jela domaće kuhinje – jednostavna, ukusna i zasitna. Svaka domaćica ima svoj recept, ali ovaj način pripreme „na šolje“ spaja tradiciju i praktičnost. Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke i za kratko vreme pripremiti proju koja je savršena za doručak, večeru ili užinu.

728x90 vavada 7

Sastojci (šolja od 200 ml)

2 jaja

300x250

1 šolja kukuruznog brašna ili palente

728x90 vavada 5

1 šolja belog brašna

300x250 vavada 3

1 šolja jogurta

½ šolje ulja

½ šolje vode (obične ili kisele)

300x250 vavada 2

1 kesica praška za pecivo

½ ravne kašičice soli

300x250 vavada 4

300 g sira (feta ili domaći beli sir)

Priprema

U većoj posudi sjedinite kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, jogurt, ulje i vodu (ili kiselu vodu), pa sve dobro izmešajte varjačom ili mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Dodavanje sira:

U smesu ubacite izmrvljen sir i lagano promešajte da se ravnomerno rasporedi.

Pečenje:

Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u silikonske kalupe za projice (njih ne treba podmazivati). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 25–30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.

Posluživanje:

Pečenu proju izvadite iz rerne, kratko prohladite, pa poslužite uz jogurt, kiselo mleko, ajvar ili domaće suhomesnate proizvode.

300x250

Pročitajte još...  NAUČNICI OTKRILI ZAŠTO ŽENE ŽIVE DUŽE OD MUŠKARACA Ovo će vas iznenaditi
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅