Kad se rodio, imao je kožu kao šar pej: Bio je toliko naboran da su se lekari zapanjili, evo kako izgleda 30 godina kasnije



Kada se rodio, svi su bili šokirani njegovim izgledom. To je bilo 1993. godine u Australiji. Beba po imenu Tom Tenent je sve iznenadila, a najviše roditelje i lekare.

Teška odluka za roditelje

Još u trudnoći, ultrazvuk je pokazao nešto vrlo neobično kada je reč o njegovoj koži, pa su lekari savetovali njegovim roditeljima da razmisle da li će zadržati bebu. Odluka nije bila laka.

– Razgovarali smo o tome i odlučili, neka bude šta bude, zadržaćemo ga – prisetio se Tomov otac.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./Youtube

 

 

Nikakvi testovi ili pregledi nisu mogli da pripreme roditelje za to koliko je ozbiljno stanje njihovog sina. Kad su ga prvi put videli u porodilištu, bili su potpuno zatečeni. Tomova mama nije mogla da veruje kako izgleda kada su ga lekari stavili na njene grudi.

– Srce mi se steglo kad sam ga videla, ali opet, to je moja beba, bilo je divno zagrliti je – priseća se majka prvog susreta sa Tomom.

Pročitajte još...  "TI SI KRIVA, A NE ON" Devojka se požalila na dečka koji je prevario, a ljudi nju napali
tom

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./Youtube

 

Zbunio je i lekare

Osim roditelja, zbunjeni su bili i lekari. Budući da je uzrok takvog izgleda bebe bio nejasan, nije bilo dostupnog lečenja ili rešenja. Njihova jedina nada bila je da će se koža, kako dečak stari, razvući po telu, i da će se tako bore smanjiti.

Lekari nisu Toma odmah pustili kući, već je u bolnici ostao dva meseca na ispitivanjima. Ubrzo su otkrili da ima višak hijaluronske kiseline u telu, poput šteneta šar peja. Zanimljivo je da, kako šar pej raste, nivo hijaluronske kiseline opada, a koža mu se menja. Lekari su zaključili da bi se isto to moglo desiti i Tomu.

Pročitajte još...  Ne dozvolite da vas kradu: Bivša radnica kruzera otkrila 6 stvari koje nikada ne radi na brodu
tom

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./Youtube

 

Deca su ga zadirkivala

Doktor Endrju Ramsden izjavio je tada da će Tomovo stanje verovatno biti bolje kako bude rastao. I bio je u pravu. Vremenom se popravilo. Ali, Tom se u detinjstvu suočavao s raznim neprijatnostima zbog svog izgleda. Deca su ga zadirkivala i zbog toga nije želeo da ide u školu, pa je često izostajao. Iako su bore na njegovoj koži bile manje, i dalje je izgledao neobično.

Vremenom, koža se zategla, kako su lekari rekli. Prošlo je 30 godina od Tomovog rođenja, a on sada izgleda kao svi ljudi, a to i danas fascinira doktore. Oženio se, živi u mestu Frenkston, u Australiji.

Pročitajte još...  Tate plešu sa ćerkama - Lajk.rs

– Život je jednostavan. Praviš izbore i ne osvrćeš se – napisao je Tom na svom Fejsbuk profilu.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare