Skinite stomak bez dijete: Jedna šolja ovog čaja dnevno, istopiće salo, plus će smiriti živce!



Ubrzava mršavljenje

Sigurno ste već čuli koliko je zeleni čaj blagotvoran za organizam. Stručnjaci savetuju da se pije kada ste umorni, jer daje energiju, zatim za bolju koncentraciju, kada ste pod stresom jer umiruje nerve, a pomaže i u odražavanju željene telesne težine, piše na sajtu instituta „Dr Josif Pančić“. Istraživanje je pokazalo da kombinacija katehina i kofeina može ubrzati metabolizam i podstaći topljenje masnoća, odnosno mršavljenje.

Ko ne sme da ga pije?

Zbog tanina koji se nalaze u zelenom čaju, može doći do usporene resorpcije određenih lekova, naročito preparata gvožđa, pa se preporučuje pauza od 30 minuta između uzimanja lekova i upotrebe čaja. Ne treba ga piti tokom trudnoće i dojenja u većim količinama, savetuju stručnjaci instituta „Dr Josif Pančić“.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

Kako se pravi?

Jednu kafenu kašičicu listova zelenog čaja staviti u 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti 3-5 minuta. Procediti i popiti. Piti 2 do 3 šolje čaja dnevno.

Pročitajte još...  Slobodan nije lečio visok holesterol, sad nosi stentove: Kardiolog Tomašević objasnio ko je u najvećem riziku od srčanog udara

Napomena: Umerenost u konzumiranju zelenog čaja je neophodna i pre njegove upotrebe se posavetujte sa svojim lekarom.


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare