Potrebno je
- 100 g neslanih pistaća
- 50 g šećera u prahu
- 200 g sirove marcipan smese
- 4 kašike likera od badema
- 20 g sitno seckanih pistaća za posipanje
Priprema:
Pistaće sameljite mašinom za orahe i izmešajte ih sa šećerom u prahu.
Marcipan isecite na krupnije komade. Dodajte mešavinu pistaća i liker.
Sastojke izmešajte viljuškom, a zatim ih rukama zamesite u kompaktnu masu. Od ove mase oblikujte kuglice vlažnim rukama. Po želji, kuglice možete da pospete sitno seckanim pistaćima i ostavite da se ohlade.
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Idealno za veče sa prijateljima.
Ako želite da vaše pecivo bude preukusno, primenite ovaj provereni trik.