1. Malo solite ili preskačete soljenje
Najbolje je da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli.
2. Ne dodajete dovoljno začina
Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu.
3. Preterujete sa jajima
Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa.
4. Mešate kašikom umesto rukama
Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine.
5. Ne koristite ulje kad oblikujete ćufte
Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice.
6. Preskačete prženje
Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu.
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.