6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama



1. Malo solite ili preskačete soljenje

Najbolje je da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli. 

2. Ne dodajete dovoljno začina

Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu. 

3. Preterujete sa jajima

Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa. 

4. Mešate kašikom umesto rukama

Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine. 

5. Ne koristite ulje kad oblikujete ćufte

Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice. 

6. Preskačete prženje

Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu. 

Pročitajte još...  Sirup od bazge - 100% Prirodan - Bez dodataka i konzervansa! (VIDEO RECEPT)

Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.

čoko bombice

Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

kapama

Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

brašno

Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.

roze jaja

Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare