IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje



Potrebno je: 

Za testo

  • 180 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 200 g brašna
  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • pola čaše vode
  • kašika putera

Priprema

Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni da blago porumene. Džemom spajajte po dve i svaku umačite u glazuru od čokolade. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i puter, pa mutite dok se ne ohladi.


Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

keks kuglice
Pročitajte još...  LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća

Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.

bombice

Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.

kolač sa orahom

Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.

išleri

Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

šarlota sa jagodama

Raspametiće i one izbirljive.

krem brule

Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.

čizkejk sa makom

Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.

baklava sa čokoladom

Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare