Potrebno je:
Za testo
- 180 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
- 200 g brašna
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- pola čaše vode
- kašika putera
Priprema
Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni da blago porumene. Džemom spajajte po dve i svaku umačite u glazuru od čokolade. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i puter, pa mutite dok se ne ohladi.
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Raspametiće i one izbirljive.
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.