Potrebno je
- 300 g šećera
- 200 g zamrznutih jagoda
- 150 g putera
- 400 g mlevenog keksa
- banana
- sok od ananasa
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U blenderu umutite bananu i jagode. Puter istopite, pomešajte s keksom, voćem i šećerom. Dodajete sok od ananasa dok se ne napravi kompaktna masa. Istopite na pari čokoladu s uljem. Kuglice oblikujete ručno i ubacujete u čokoladu. Ostavite ih par sati da se ohlade u frižideru.
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.