Potrebno je
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk, dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać, pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Oduševiće i one izbirljive.