POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca



Potrebno je

  • 250 g pasulja tetovca
  • 350 g luka isečenog na rebarca 
  • 150 g praziluka, isečenog na kolutiće
  • 1 čen sitno isečenog belog luka
  • pola glavice sitno isečenog crvenog luka
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • pola kašičice slatke začinske paprike
  • so i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 3 lista lorbera

Priprema

Pasulj operite pa nalijte vodu i ostavite da nabubri preko noći. Rernu zagrejte na 180 stepeni.Odlijte vodu i sipajte novu pa kuvajte pasulj 10 minuta i opet odlijte vodu. Kad provri, dodajte luk i dinstajte dok pasulj ne omekša. Pržite luk i praziluk u tiganju  dok se ne karmelizuju, a zatim dodajte beli luk dok ne počne da miriše. Skinite sa ringle i začinite. U jednu posudu sipajte malo ulja, trećinu kuvanog pasulja, posolite, pobiberite i poprskajte uljem nakon što ga ubacite u posudu. Pola količine luka rasporedite po pasulju pa ponovite  ceo postupak sa ostatkom pasulja, luka i začina.  Prelijte sve kutlačom vode u kojoj je pasulj kuvan, začinite po ukusu i stavite u rernu. Zapecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!


Pročitajte još...  KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru

Originalni vojnički, posni sa nanom, makedonsko tavče, prebranac, papula ili srpsko varivo, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

posni prebranac

Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.

posni prebranac

Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.

posni prebranac

Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.

posni prebranac

Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.

posna reforma torta

Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.

jaja

Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.

uskršnja pogača
krompirusa

Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare