Potreban vam je crveni kupus i kokosovo ulje. U šerpu sipajte 2 litra vode i pola čaše sirćeta. Kupus isecite pa ga stavite u pripremljenu šerpu i kuvajte 2 sata. Ostavite da se prohladi pa prebacite u teglu i stavite u frižider. Skuvajte jaja. Kese za zamrzivač koristite umesto rukavica, pa nauljenim dlanovima od kokosovog ulja pređite preko jajeta. Možete i da otopite kokosovo ulje u činiji, pa slikarskom četkicom iscrtavate šare. Jaja prenesite u teglu sa hladnom vodom pa ostavite od 20 minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od intenziteta boje koju želite da dobijete. Izvadite i ostavite da se osuše.
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.