Potrebno je
Kora:
- 4 jaja
- 30 g margarina
- 70 g oštrog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1/3 kašike bibera
- 250 g očišćene blitve ili spanaća
Fil:
- 400 g krem sira
- 200 g šunke
Priprema:
Listove blitve očistite od debljih žila, operite i ubacite u provrelu posoljenu vodu. Pošto provri, kuvajte blitvu tri minuta, ocedite i sitno naseckajte. Belanca sobne temperature umutite mikserom i posolite. Špatulom umešajte žumanca te dodajte navedene suve sastojke, otopljeni margarin i blitvu. Smesu saspite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu krpu i uvijte. Ohlađeni biskvit odvijte, premažite sirom, stavite listove šunke, pa uvijte rolat.
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.