ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno



Potrebno je

Kora:

  • 4 jaja
  • 30 g margarina
  • 70 g oštrog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1/3 kašike bibera
  • 250 g očišćene blitve ili spanaća

Fil:

  • 400 g krem sira
  • 200 g šunke

Priprema:

Listove blitve očistite od debljih žila, operite i ubacite u provrelu posoljenu vodu. Pošto provri, kuvajte blitvu tri minuta, ocedite i sitno naseckajte. Belanca sobne temperature umutite mikserom i posolite. Špatulom umešajte žumanca te dodajte navedene suve sastojke, otopljeni margarin i blitvu. Smesu saspite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu krpu i uvijte. Ohlađeni biskvit odvijte, premažite sirom, stavite listove šunke, pa uvijte rolat.

 

Pročitajte još...  KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća

Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.

ljubičasta jaja

Tehnika farbanja vinom je potpuno prirodna a jaja ispadnu prelepa.

dunavski talasi

Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.

Kuhinja

Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.

praznična pita

Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare