Potrebno je
Za koru
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike kakaoa
- 5 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za kremu
- pola kg jagoda
- 250 ml slatke pavlake
- pola kesice želatina
- 1 kašika vaniinog ekstrakta
- 3 kašike meda
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca i šećer pa dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, pa dodajte sneg od belanaca. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prerežite na pola. Očistite jagode pa ih izrežite na ploške. Zasebno umutite slatku pavlaku sa otopljenim želatinom i medom, pa dodajte vanilin šećer i ekstrakt, da dobijete krem. Sokom od jagoda natopite kore pa ih premažite kremom. Jagode poređajte preko krema, pa preklopite drugom korom i premažite kremom. Dekorišite ostatkom jagoda i pospite kakaom. Ostavite u frižideru bar sat vremena da se ohladi i stegne. Bon appetit!
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Ako volite keks, ovu tortu ćete da obožavate. Neodoljiva i slatka, nestaće sa stola odmah.
Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.
Jako podseća na Švarcvald tortu, a kombinacija čokolade i višanja čini je neodoljivom.
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Pužići, buhtle, štrudla ili slatki hleb.
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.
Ako volite klasične puslice ove ćete obožavati. Kafa im daje posebnu draž, a pojedu se u jednom zalogaju.
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.