JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa



Potrebno je

Za koru

  • 5 jaja 
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 5 kašika brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za kremu

  • pola kg jagoda
  • 250 ml slatke pavlake 
  • pola kesice želatina
  • 1 kašika vaniinog ekstrakta
  • 3 kašike meda
  • 1 vanilin šećer

     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca i šećer pa dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, pa dodajte sneg od belanaca. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prerežite na pola. Očistite jagode pa ih izrežite na ploške. Zasebno umutite slatku pavlaku sa otopljenim želatinom i medom, pa dodajte vanilin šećer i ekstrakt, da dobijete krem. Sokom od jagoda natopite kore pa ih premažite kremom. Jagode poređajte preko krema, pa preklopite drugom korom i premažite kremom. Dekorišite ostatkom jagoda i pospite kakaom. Ostavite u frižideru bar sat vremena da se ohladi i stegne. Bon appetit!

 


Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.

keks torta

Ako volite keks, ovu tortu ćete da obožavate. Neodoljiva i slatka, nestaće sa stola odmah.

viktorija

Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.

torta sa čokoladom i višnjama

Jako podseća na Švarcvald tortu, a kombinacija čokolade i višanja čini je neodoljivom.

švarcvald minjoni

Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

buhtle sa makom

Pužići, buhtle, štrudla ili slatki hleb.

lenja pita sa makom

Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.

moka puslice

Ako volite klasične puslice ove ćete obožavati. Kafa im daje posebnu draž, a pojedu se u jednom zalogaju.

sladoled sa kafom

Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare