ŠTRUDLA SA MAKOM NA „ČAŠE“ Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća



Potrebno je

Za testo:

  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 150 g maka
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša šećera

Priprema

U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!


Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.

kulinarski specijalitet
Pročitajte još...  TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno

Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.

kulinarski specijalitet

Poslastica od testa koju svi obožavaju.

ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!

Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare