Potrebno je
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g maka
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
Priprema
U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Podjednako ukusna, samo što ćete je brže napraviti. Sočan fil, sa mekanim korama.
Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.
Poslastica od testa koju svi obožavaju.
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.