SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još



Potrebno je:

  • 1 kg svinskih šnicla
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 500 ml mlake vode
  • malo brašna
  • malo bibera
  • malo soli
  • malo suvi biljni začin
  • malo peršunovog lišća
  • 1 kašika šećera

Priprema

Izlupajte šnicle, pa ih posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. U brašno valjajte svaku šniclu pa ređajte u nauljen pleh. Kuvani paradajz razblažite sa vodom pa u to dodajte kašiku šećera. Dodajte malo seckanog zelen lišća preko šnicli, pa ih prelijte kuvanim paradajzom. Pecite oko 120 minuta u rerni na 200 stepeni, Na polovini pečenja okrenite šnicle na drugu stranu. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!


Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.

pavlaka
Pročitajte još...  PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom

Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..

proja sa sirom

Zbog mera „na čaše“ uspeće apsolutno svima.

kafa od pečuraka

Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, bogata vitaminima B grupe, bakrom, selenom, vlaknima i proteinima. Iako postoji više od 300 jestivih vrsti, u komercijalnoj je upotrebi samo desetak. Neki izvori navode da su se pečurke koristile kao zamena za kafu u Finskoj još za vreme Drugog svetskog rata kad su zrna kafe bila nedostupna. U Aziji je od davnina, poznata njihova primena u kulinarske i medicinske svrhe. Kafa od pečuraka smatra se najzdravijom kafom na svetu, zbog upotrebe macutake pečurki.

Pročitajte još...  KREM SUPA OD SPANAĆA I ŠPARGLI Greje dušu i telo, a zdrava i ukusna

brašno

Ako zamenite belom brašno zdravijom opcijom dobićete brojne benefite po zdravlje. Umesto pšeničnog možete da koristite kukuruzno brašno, od leblebija, speltino, heljdino, bademovo, od ovsenih pahuljica ili pirinčano brašno.


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare