Holivudske zvezde slave pravoslavni Uksrs



Brojne holivudske zvezde danas proslavljaju Uskrs. Neki od njih su rođeni kao pravoslavci, drugi su to postali zbog ljubavi.

Foto: Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./instagram

 

Jedna od onih koja slavi dva Božića i dva Uskrsa je holivudska glmica Dženifer Aniston. Njen pokojni otac Džon Aniston, izvorno Anastastakis, bio je poreklom sa Krita, pa je ćerku Džen i sina Aleksa vaspitao u duhu pravoslavlja. Inače, glumica često prilozima pomaže crkve pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

I najpoznatija starleta na planeti Kim Kardašijan ima pravoslavne korene. Njen otac Robert, koji je preminuo 2023. godine i koji je svetsku slavu stekao kao advokat O. Dž. Simpsona, bio je Jermanskog porekla.

Dženifer Aniston

Foto: Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./instagram

 

Jednom prilikom Kim je pričala da je njoj i sestrama mama Kris za Uskrs oblačila najlepšu odeću, a da ih je tata Robert redovno puštao da pobede u tucanju jajima.

Pročitajte još...  Ramštajn u Beogradu - Lajk.rs

Kim je, kako su naveli autori čuvene Forbsove liste bogatih, na kojoj zauzima treće mesto, “TV zvezda i poslovni mogul sa bogatstvom od 1,2 milijardi dolara, što je čini jednom od najbogatijih žena na svetu.”

Glumac Kristijan Bejl je pravoslavlje primio kada se oženio sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Sibi Blažić.

 

Dženifer Aniston

Foto: Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./instagram

 

Iz istog razloga, pravoslavac je postao i oskarovac Tom Henks. Njegova druga supruga Rita Vilson je po ocu Bugarka, a majka joj je grčko-albanskog porekla.

Jaja se danas tucaju i u domu Mile Jovović. Glumica, čiji je otac srpski doktor Bogdan Jovović, a majka nekadašnja ruska glumica Galina Loginova, svoje tri ćerke je krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Pročitajte još...  Rod Stewart u susret koncertu u Beogradu
Dženifer Aniston

Foto: Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku./instagram

 

– Krštenje je održano u Ruskoj pravoslavnoj crkvi ovde u Los Anđelesu – rekla je Mila kada je krstila srednju naslednicu Dašijel. Na svom Instagram profile je objavila i fotografije, uz objašnjenje zašto je na glavi nosila maramu.

– Žene treba da pokriju glavu pre ulaska u svetinju, to je odraz poštovanja. Tako si me učile baka i mama kad sam bila dete u Kijevu”, navela je Mila.

Glumac Džonatan Džekson, petostruki dobitnik prestižne nagrade Ejmi, bio je protestant sve do 2012. godine, kada je prešao u pravoslavlje.

– Toliko toga me je privuklo pravoslavlju. Prvo sam čitao o hrišćanskoj istoriji I shvatio sam da je pravoslavna vera ostala ista tokom 2000 godina, što me je impresioniralo, ali i dotaklo moje srce. Takođe molitve, liturgija, himne, životi svetaca, sve to mi je postalo blisko. Shvatio sam da nema drugog mesta na kome želim da budem. Pre toga sam bio protestant. Cela moja porodica, hvala Bogu, krstila se 2012. godine – rekao je on i zahvalio se i monasima na Svetoj gori, koji se, kako je istakao, neprestano mole za spas sveta.

Pročitajte još...  Šer Lojd doživela saobraćajnu nezgodu

Naravno, danas se jedan od dva najradosnija hrišćanska praznika slavi i u domu Stane Katić. Kao što je poznato, Stana je rođena u kanadskom gradu Hamiltonu, gde su njeni roditelji Petar i Rada stigli iz Dalmacije. Otac je poreklom iz Vrlike, a majka iz okoline Sinja. Stana je više puta izjavljivala da ima i srpske i hrvatske korene, kao i da neki članovi njene familije potiču iz Crne Gore.

– Dolazim u Beograd moglo bi se reći redovno. Ovde imam mnogo rođaka. U pamćenju i srcu najviše su mi ostali urezani momenti povezanosti sa ovdašnjim ljudima. Trudim se da i u Kanadi poštujem tradiciju i običaje – istakla je jednom prilikom za domaće medije Katićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Pročitajte još...  Prvokativna fotografija poznate glumice - Lajk.rs

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare