Zdrava umetnica doprinela većoj prodaji obuće



Ana Đurić Konstrakta osvojila je peto mesto na Evroviziji, a o njenom nesvakidađnjem nastupu i dalje se priča.

Međutim, ono što su mnogi primetili je da je umetnica uspela da ponovo u trrend vrati legendarne Borosane, cipele koje su bile simbol radnica Jugoslavije.

Borosane se mogu kupiti u retro prodavnicama u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, ali ne i u Srbiji, pa je Konstrakta morala da „mobilizuje“ svoj tim da joj pomogne u kupovini istih.

Printscreen

 

Kako je predstavnik za medije iz kompanije „Borovo“ Ivan Stažić rekao, oni su bili upoznati s tim da će predstavnica Srbije nositi biele Borosane na Evroviziji.

Pročitajte još...  ,,Nemojte da se radujete, ali...": Zendaja objavila vest koja je oduševila sve njene fanove, internet se usijao!

 Mi smo srećni što je predstavnica na Evroviziji nosila obuću iz Borova na takvoj pozornici koja je putem malih ekrana praćena s milionima gledalaca te izazvala toliku medijsku zainteresovanost za naš proizvod. Ovim putem želimo da čestitamo Konstrakti na visokom plasmanu na Evrvoziji – rekao je Stažić.

Legendarne cipele su na tržište prvi put lansirane 1968. godine i proizvode se sve od tada. Kako je Stažić ispričao, u prvim godinama proizvodnje dnevno se proizvodilo 1.600 pari Borosana, više od 200.000 pari tokom prvih godina. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih su ih nosile sve radnice širom bivše Jugoslavije.,

Pročitajte još...  Princ Hari dolazi u Veliku Britaniju: Evo da li će mu se pridružiti Megan Markl u poseti bolesnim članovima porodice

Foto: Printscreen/RTS

 

Nakon uspešnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i da Borosane dobiju nov izgled. Tako je legendarna cipela, do tada poznata samo kao radna obuća, postala poželjan ali i izrazito udoban modni dodatak. Borosana danas više nije najprodavaniji proizvod Borova, ali njena prodaja je, kako kaže Stažić, i dalje zadovoljavajuća.

– Potražnja za njima je porasla od izlaska vesti kako će biti na Evrvoiziji. Ovo je dokaz kako Borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima – rekao je Stažić, piše RTL.

MANIJAK ME UCENJUJE ZA SE*S Dušica Grabović za Alo! o bivšem dečku fudbaleru koji je pretio da će objaviti njene gole fotke

Pročitajte još...  Ko će nju zadovoljiti? Jedna od najlepših žena sveta traži novog dečka, ali ima 3 neverovatna uslova

BONUS VIDEO:

 


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare