AKO ZAPAD TO URADI, AKCIJA ĆE BITI ODLUČNA!“ Nova pretnja iz Moskve „uznemirila duhove



– U slučaju konfiskovanja ruske imovine, Rusija će se rukovoditi principom reciprociteta u međunarodnim odnosima, koji predviđa neotuđivo pravo na uzvratne mere. Ne nameravamo sve to da otkrivamo, ali akcije će biti odlučne. Niko ne namerava da postupa blago u slučaju pokušaja da se ruske rezerve koriste kao zalog za obveznice, koje bi Zapad navodno mogao da emituje kako bi privukao privatni kapital za finansiranje kijevskog režima – kazala je Zaharova.

Kako je istakla, Rusija ima na raspolaganju značajna zapadna sredstva i imovinu „koji mogu biti podložni uzvratnim akcijama“.

– Svi pojedinci i fondovi, koji se odluče na takve finansijske instrumente, biće prvi kandidati za kontrasankcije sa dalekosežnim posledicama po njihovo međunarodno poslovanje – poručila je Zaharova.

Nakon početka specijalne operacije, EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu ruskih deviznih rezervi u iznosu od približno 300 milijardi evra. U Briselu razgovaraju o tome kako bi mogli da iskoriste zamrznutu rusku imovinu za finansiranje obnove Ukrajine.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

Pročitajte još...  Sukob Izraela i Hamasa – 207. dan

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare