ĐILAS TRAŽI IZLAZNU STRATEGIJU Spasavaj šta se spasti može



Lider Stranke slobode i pravde i gazda opozicije shvatio je da se zaleteo sa idejom o bojkotu, te da će spisak onih koji su mu zbog toga okrenuli leđa, ne želeći da budu sledbenici takve samoubilačke politike, iz dana u dan biti sve duži. Uz to, iz zapadnih ambasada, pa čak i iz nemačkog Bundestaga, stigle su mu jasne poruke da bojkot nije opcija koju bi oni voleli da vide.

Zbog svega toga, ali najviše, narodski rečeno, iz straha za sopstveni status u budućnosti, Dragan Đilas zajedno sa najbližim saradnicima traži izlaznu strategiju. Kako saznaje Alo! od ljudi iz bliskog okruženja lidera SSP, Đilas je svestan da je potpuno pogrešno procenio situaciju.

Pročitajte još...  ŠOLAKOVI MEDIJI - UVEK, OTVORENO I NEIZOSTAVNO PROTIV SRBIJE Brnabić reagovala na sraman tekst na Novoj

– Naravno, od njega gotovo nikad nećete čuti da je lično za nešto kriv. Sve će se, kao i obično, svaliti na grbaču nekog drugog. Međutim, znam ga dugo i, mislim, dobro. Koliko sam čuo u stranci, jasno mu je da ideja bojkota apsolutno nije prošla. Pa možete misliti kad mu se usprotivio čak i predsednik DS Zoran Lutovac, koji ga je uvek u svemu slušao i sledio. Moja je procena da su za bojkot još samo Marinika Tepić, Ćuta i možda Ponoš. S tim da Ponoš uglavnom i ne iznosi svoje, nego Đilasovo mišljenje i na sastancima i kad ima neki javni nastup – objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, od Đilasovog insistiranja na bojkotu prvo su se ogradili Miroslav Aleksić i njegovi ljudi, potom je SSP napustila Ana Stevanović, visoka funkcionerka i internacionalni sekretar stranke, a isto je učinio i Dušan Anđelković, koji je zastupao SSP u Nišu. Zatim su usledile izjave američkog ambasadora Hila, pa Guntera Krihbauma, poslanika Hrišćansko-demokratske unije i člana odbora za evropska pitanja Bundestaga, koji je jasno poručio da stranke treba da preuzmu odgovornost u parlamentu, a ne van njega. E onda je usledila čitava serija izjava raznih opozicionara, koji su, kao po komandi, počeli da se ograđuju od bojkota.

Đilas je, dakle, udario glavom o zid i sada mu je samo bitno da prođe sa što manje štete. Zna on da, uprkos svim milionima koje ima, kada kola krenu nizbrdo, teško ih je okrenuti u suprotnom pravcu. Zasad, kako govore njegovi saradnici, on će deklarativno (ali i to sa manje žara i intenziteta) nastaviti da govori o bojkotu, ali samo dok ne smisli kako da opravda svoj izlazak na izbore. A izaći će, kažu oni, i te kako će izaći. Živi bili pa videli.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

Pročitajte još...  MILORAD DODIK TRAŽI PODRŠKU VUČIĆA I SRBIJE: Tražimo da nas Srbija podrži u razlazu sa BiH

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare