Kurti hoće da menja vlast u Srbiji kako bi je “demokratizovao”!



Samoproglašeni premijer Aljbin Kurti izjavio je da će istinski mir na Zapadnom Balkanu biti postignut tek kada bude „demokratskija“ Srbija, ali i „ukazao“ da se tom cilju može i „spolja potpomoći“, prenose prištinski mediji.

Kurti je, na 26. Kongresu Socijalističke internacionale u Španiji, iako su svetski mediji ocenili tzv. Kosovo kao prepreku pregovorima, pa samim tim miru i stabilnosti, rekao da je „demokratska Srbija“ nedostajući sastojak mira u regionu Zapadnog Balkana.

PRIŠTINSKI MEDIJI NE KRIJU ISTINU: Borelj je jasno rekao – Kurti je kriv za sve! (FOTO)

 – Nažalost, naš severni sused, i sa kojim (tzv.) Republika Kosovo deli najdužu granicu, i dalje je autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema nama i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom. Do danas drže 48 vojnih i žandarmerijskih baza preko granice sa Kosovom. Štaviše, od našeg (samo)proglašenja nezavisnosti 2008. godine, kontinuirano se angažuju u kampanjama koje imaju za cilj podrivanje našeg (samoproglašenog) državljanstva – rekao je Kurti.

Pročitajte još...  BANDA IZ PRIŠTINE NE ZNA GDE BIJE Sporazumi čekaju potpise - nastao totalni haos!

Na pitanje kako do mira i stabilnosti, Kurti je uprkos svim činjenicama ponovo sramno i lažno optužio Srbiju.

– Očigledno pitanje je: kako da pristupimo pravom miru? Verujem da je jačanje demokratije u Srbiji odgovor. Nekome ovo može izgledati kao daleka prilika, a drugima jednostavna istina – međutim, to je jedini način na koji znamo kako da stvorimo uslove za dugoročni mir – rekao je on.

Kurti je svakako otišao i korak dalje, jer ne samo da priželjkuje „demokratizaciju“ Srbije, već izražava nameru da nam u tome i „pomogne“, kako on kaže „spolja“.

– Demokratska promena u politici je nešto što može samo narod, ali postoje načini da im pomognemo spolja – rekao je Kurti za prištinske medije.

Pročitajte još...  Ovako je Lazanski govorio o Kosovu i Metohiji

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare