ISKORISTILI SUŠU, PA RAZVILI OZBILJAN BIZNIS Nivo vode pao za 26 metara, nećete verovati šta je sve izronilo kod gradske brane (VIDEO)



Nakon dugotrajnog razdoblja intenzivne vrućine bez kiše, na severu Filipina pojavile su se ruševine vekovima starog grada. Naime, nivo vode u brani se spustio zbog suše i otkriveni su delove potonule crkve, nadgrobne spomenike i temelje građevina 300 godina starog grada u pokrajini Nueva Ecija.

– Kad sam čula da je potopljena crkva starog grada Pantabangana ponovno na površini, uzbudila sam se i morala sam je videti, rekla je 61-godišnja penzionerka Aurea Delos Santos.

Nivo vode na brani ove godine se spustio za 26 metara što je u nekim meštanima probudilo preduzetnički duh pa su krenuli da prevoze turiste na ostrvo da posete atrakciju.

Stanovništvo je iz grada preseljeno 1970-ih zbog izgradnje brane koja sad služi kao glavni izvor navodnjavanja za Nueva Eciju i obližnje provincije.

Filipini i druge zemlje u jugoistočnoj Aziji bore se s ekstremnom vrućinom poslednjih nedelja zbog čega su škole obustavile nastavu, a vlada je pozvala sve stanovnike da ostanu kod kuće zbog opasnosti od toplotnog udara.

Pročitajte još...  ODAO JE PRODUŽNI KABL Beskućnica godinu dana živela na vrhu zgrade, otkrili je kad su došli da poprave krov u radnji

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare