Instagram uvodi novu opciju za deljenje kratkih video zapisa // Lajk.rs





Instagram uvodi mogućnost postavljanja video Notesa, objavila je kompanija u sredu. Notes je statusna funkcija na Instagramu koja je lansirana pre godinu dana. Do sada ste mogli da objavite samo tekst ili emotikone u svom statusu. Sada možete postaviti dvosekundni ponavljajući video zapis koji će biti vidljiv vašim međusobnim pratiocima ili Bliskim prijateljima tokom 24 sata.

Pošto Instagram već dozvoljava postavljanje video priča, nova ažuriranja za Notes mogu zbuniti korisnike koji žele da podele video sadržaj na 24 sata. Ali, s obzirom na to da dva sekunda nisu dugačak vremenski okvir, video Notes verovatno neće zameniti Instagram Story. Još jedna razlika između video Notesa i video Storyja je ta što možete objavljivati sadržaj samo sa prednjom kamerom kada delite video Zapise. Takođe, morate snimiti sadržaj unutar aplikacije kada postavljate video Notes, što znači da ne Notes otpremiti video sa galerije kamere vašeg telefona.

Pročitajte još...  WhatsApp dobija novi, svežiji izgled i tamniji dark mode // Lajk.rs

Možete postaviti video Notes tako što ćete otići u svoj inbox, dodirnuti svoju fotografiju u traci Notes, a zatim kliknuti na dugme kamere iznad svoje fotografije. Odatle možete dodirnuti dugme za snimanje dvosekundnog videa. Kada budete zadovoljni videom, možete dodati tekst i zatim ga objaviti.

Iako su vaši prijatelji već mogli odgovarati na Notes koristeći tekst, sada imaju više opcija, jer društvena mreža uvodi mogućnost odgovora na Notes koristeći audio, fotografije, video zapise, gifove i nalepnice. Kada odgovorite na prijateljev Notes koristeći nešto poput fotografije ili nalepnice, biće im poslato kao direktna poruka.

Kada je Instagram prvi put lansirao Notes decembra 2022. godine, ova funkcija je viđena kao neka vrsta konkurencije Twitter-u (sada X), omogućavajući korisnicima da komuniciraju sa drugima samo tekstom. Ova funkcija je došla u vreme kada su ljudi tražili alternativu Twitter-u nakon što je Elon Musk kupio tu društvenu mrežu. Tada je izveštaj iz The New York Times-a otkrio da Meta razmatra pretvaranje Instagram Notes u potencijalnu konkurenciju za Twitter. Ali naravno, sada znamo da je Meta pronašla svog konkurenta Twitter-u u Threads, koji je lansiran u avgustu.

Pročitajte još...  Direktor Telegram-a optužio Signal da radi za američku vladu // Lajk.rs

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare