Stiže nekoliko novih opcija na WhatsApp-u // Lajk.rs



WhatsApp je možda počeo kao jednostavna platforma za slanje poruka, ali aplikacija, sada u vlasništvu Meta kompanije, tokom godina je dodala više funkcija koje je približile društvenim mrežama, aplikaciji za plaćanje, poslovnom portalu i mnogo više. Sa opcijama poput ažuriranja statusa, kanala i drugih, WhatsApp sve više podseća na druge društvene platforme Meta kompanije. Ova aplikacija za slanje poruka navodno uvodi još jednu funkciju koju je preuzela iz Instagram priča, a to je traka za odgovore na ažuriranja statusa, koja se sada uvodi na Android i iOS uređajima.

Prema informacijama o funkcijama WhatsApp-a od strane WABetaInfo-a, popularna platforma za slanje poruka je omogućila funkciju trake za odgovore na ažuriranja statusa beta testera na Android i iOS uređajima. Traka za odgovore, koja se pojavljuje na dnu ažuriranja statusa, kao i na Instagram pričama, trebalo bi da olakša odgovaranje na ažuriranja statusa. Trenutno, korisnici WhatsApp-a mogu povući prstom nagore na ažuriranju statusa kako bi odgovorili tekstualnom porukom ili emotikonima. Međutim, sa posebnom trakom za odgovore, mogli bi direktno da unesu svoje odgovore na ažuriranja statusa.

Pročitajte još...  WhatsApp dobija novi, svežiji izgled i tamniji dark mode // Lajk.rs

Ova funkcija navodno stiže nekim beta test korisnicima kao deo ažuriranja WhatsApp beta za iOS 23.15.10.72 iz TestFlight aplikacije, i WhatsApp beta za Android 2.23.26.3 iz Google Play prodavnice. Trebala bi biti dostupna više korisnicima u narednim danima.

Izveštaj WABetaInfo-a je sadržao snimak ekrana funkcije, koji prikazuje traku za odgovore na dnu ažuriranja statusa za brzu interakciju. Ova funkcija bi eliminisala potrebu za povlačenjem prsta nagore na ažuriranju statusa da bi se poslao odgovor. Vizuelno, traka za odgovore izgleda gotovo identično kao ona prisutna u Instagram pričama.

Ranije ovog meseca, WhatsApp je primećen kako radi na funkciji koja bi omogućila korisnicima da dele svoje WhatsApp statuse na Instagram-u. Ova platforma za slanje poruka već omogućava korisnicima da dele WhatsApp statuse na Facebook-u. Opcije za deljenje ažuriranja statusa na drugim Meta platformama kao što su Facebook i Instagram su bile vidljive pod tabom Privatnost statusa u WhatsApp podešavanjima.

Pročitajte još...  Direktor Telegram-a optužio Signal da radi za američku vladu // Lajk.rs

Takođe se navodi da WhatsApp razvija funkciju koja bi omogućila traženje drugih korisnika na aplikaciji putem njihovog korisničkog imena, čime bi se eliminisala potreba za deljenjem telefonskih brojeva sa strancima radi komunikacije na platformi. Ova funkcija pretrage po korisničkom imenu, usmerena na privatnost i slična Telegramu, pomogla bi pronalaženju korisnika putem njihovih jedinstvenih korisničkih imena na aplikaciji.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare