Životna pravila ruskog hirurga koji je živeo 104 godine: Ako se ovog pridržavate uvek ćete biti zdravi!

Fedor Uglov, sovjetski i ruski hirurg, pisac i javna ličnost, doktor medicinskih nauka i profesor, imao je posebna pravila kojih se pridržavao tokom života. Zahvaljujući njima, živeo je 104 godine vrlo aktivnim životom.

Pravila zdravog života Fedora Uglova:

Dobra dela i dobre misli daju dugovečnost. To je nesumnjivo tačno. Mnoge bolesti nastaju iz stresa. A dobre misli i dela samo štite od ovoga. I tako je manje bolesna i živi duže.

Fizički i intelektualni rad je koristan jer nas održava u životu. Ako ne koristimo mišiće, oni počinju da atrofiraju. A mozak je isti mišić. Ako prestanemo da radimo sa glavom, mozak postepeno prestaje da radi – logično.

Pročitajte još...  "Moraš je najveća greška u vaspitanju devojčice": Ruski psiholog Labkovski dao važnu lekciju majkama

Ako radimo vežbe svaki dan to će nam život produžiti za nekoliko godina bezuslovno.

Privatna arhiva

 

Naše telo regeneriše hormon rasta. Regeneracija nam daje priliku da živimo. Dakle, potreban nam je hormon rasta. Ovaj hormon se najviše proizvodi dok spavamo. Uostalom, kad spavamo – ne jedemo. To jest, čak i gladovanje s vremena na vreme ume da bude veoma korisno, jer nam omogućava hormon rasta u velikim količinama.

Najveća greška je ako jedete noću. Tako se odmah dobijaju masne naslage. Najbolje bi bilo da uveče umesto što tražite hranu, potražite krevet i legnete da spavate.

Pročitajte još...  U ovu mamu u gradskom prevozu su svi gledali: Ono što je virilo ispod kaputa niko nije mogao da ignoriše

Voće svi treba da jedu u velikim količinama. Ono će vam obezbediti neophodno zdravlje!

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!