Bebe, riba, PEPEO i jaja: Ovo su najneobičnija SRPSKA i MAGIJSKA verovanja koja se PODMEĆU mladim MAMAMA!

U raznim krajevima Srbije postoje različita verovanja i običaji u vezi sa bebama. Većina njih je vezana  za prohodavanje i propričavanje deteta, a u korenu nekih neobičnih običaja je težnja da se dete sačuva od zlih sila. Ovu su najneobičnija verovanja:

PEPEO NA ČELU DETETA i TRLJANJE IZMEĐU NOGU

Novorođenče se štiti od zlih sila tako  što se na  bebino čelo „ namaže pepeo“ kako ga niko ne bi urekao ili kažu da je „dobro“  da majka nakon  „što se rukom protrlja između nogu“ pipne bebino čelo. Sve ove bizarne radnje savetuju se decnijama mladim majkama, a jedini agrument je – “valja se”. 

LUK ISPOD JASTUKA, NOŽ U VRATA

Pročitajte još...  Srpkinja je nova zvezda Versace Jeans kampanje: Evo ko je Jovana koja uspešno osvaja svetske modne piste

Ovako se teraju  zli duhovi, urokljive oči, vampiri koji piju krv bebi. Da , dobro ste pročitali.  Zato je neophodno da stavite  beli luk ispod jastuka zajedno sa kočićem ili nekim oštrim predmetom.

Takođe, će pomoći ako zabodete nož u vrata. 

RIBA I JAJE

Mlade majke imaju iracionalan strah da im dete neće progovoriti. Zato se savetuje da dete ne jede ribu dok ne progovori. Takođe ne bi trebalo da uzima u ruku jaje dok ne progovori ili da pipa drugo dete koje nije progovorilo.

 


Isprobajte je koliko VEČERAS: Ova poza je sve ono o čemu jedna HRABRA žena MAŠTA!


Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!