NEMA NI MIRIS NI UKUS “Droga za silovanje” je sve učestalija u Srbiji, a evo koji su njeni simptomi!

Nakon što se proširila vest da je ovaj opijat GHB se pojavio i kod nas u Srbiji, žrtve koje tvrde da im je stavljeno u piće su se oglasile. 

Jedna devojka iz Novog Sada je prva otvorila ovu temu kada je opisala šta je njena drugarica doživela te večeri, a priča je objavljena na Instagram profilu “Ovarijum”.

– Pričali su mi kako su drugaricama sipali drogu u piće, tj. ono da ih uspavaju. Njih dve popile po dva koktela, kažu taj drugi je imao malo slaniji ukus. Hvala bogu, otišle su odmah posle toga, jednoj počelo da se muti u glavi kad je ulazila u kuću, druga se onesvestila u krevetu. Kažu da ciljaju tako kada dve devojke idu – napisala je, a nakon njene poruke ubrzo su počele da se javljaju i ostale devojke, pretežno iz Novog Sada i Beograda.

Pročitajte još...  Olja je imala 13, a on 18 godina: Pozvao je da s njim siđe u podrum, zbog onoga sto joj je tamo uradio večno mu je zahvalna

I ostale devojke su podelile svoja iskustva i priče iz klubova.

– Ovo se desilo i mojoj drugarici.

– Ja uvek izlazim u mešovitom društvu, a jednom sam bila sa drugaricama i sipali su mi drogu u kiselu vodu – samo su neki od komentara nakon prvobitne poruke.

Po njihovim rečima, posle popijenog pića u roku od sat vremena počinju da osećaju neprijatne simptome- Od vrtoglavice do gubitka svesti.

Posebno zabrinjava činjenica što ova vrsta narkotika postaje sve učestalija u klubovima.

Šta je GBH

Svetlana Vučetić Arsić, rukovodilac dnevne detoksikacione bolnice Drajzerova, rekla je za “Mondo” da dejstvo ove droge počinje već nakon pola sata.

Pročitajte još...  Srpkinja je nova zvezda Versace Jeans kampanje: Evo ko je Jovana koja uspešno osvaja svetske modne piste

– Simptomi su mišićna slabost, umor, nesanica,osoba ne zna za sebe i to stanje može da traje osam do 12 sati. Žrtve nakon toga ne mogu da rekonstruišu događaje koji su prethodili, ne mogu da opišu počinioca, a potom izaziva i noćne more. Uglavnom se bude bez posledica, ako popiju manju dozu. Ukoliko se popije veća doza, može doći do poremećaja disanja, kome, pa čak i smrtnog ishoda – izjavila je za domaće medije.

Kako je navela, prisustvo narkotika može da se ustanovi putem urina, a ostaje u organizmu i više od nedelju dana.

Ispovesti žrtvi i očevidaca

 


"Svaki dan isto pitanje - da li ću preživeti?": Umesto cveća, za 8. mart dobila je STRAVIČNU dijagnozu i tada kreće Natašina borba za ŽIVOT

Pročitajte još...  Blista u šestom mesecu trudnoće: Glumica Miljana Gavrilović nikad lepša, zapanjila sve svojim izgledom


Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!