Teksturirana soja, koja postaje sve popularnija namirnica, u prirodu dolazi u obliku semenke, ali čini se da njene prerađene verzije za ishranu nemaju granica.
Zapravo, vrlo je verovatno da ste već probali neku od njih. Može biti u obliku napitka, ulja ili čak umaka, ali i kao brašno ili sveže klice tipične za salate. Nalazimo je i u sve popularnijim namirnicama poput tofua ili edamamea.
Da, govorimo o soji, ali ovaj put o verziji koju sve više ljudi uključuje u svoju ishranu, bez obzira da li konzumiraju životinjsko meso ili ne: teksturiranoj soji.
Još jedan proizvod od soje?
Razlog zbog kojeg je povezuju sa mesom leži u njenoj konzistenciji.
Dodatne prednosti ove namirnice
Sada, pitanje od milion evra, ili najčešće pretraživana opcija na Guglu i TikToku nakon kupovine glasi: Kako pripremiti teksturiranu soju? Parada nam daje odgovor.
Saveti i ideje za uključivanje teksturirane soje u vašu ishranu
Teksturiranu soju danas možemo naći u mnogim supermarketima, ali trebamo uzeti u obzir određene korake pre konzumacije. Ne, ne jede se onakva kakvu je kupimo, već mora da prođe kroz proces prethodne hidratacije.
- Salate
- Ćufte
- Burgeri
- Zamena za mleveno meso
- Suhomesnati proizvodi
- Grickalice
- I druge slatke stvari poput: smoothieja, kolačića, torti i dezerta