Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Sačuvajte srce i snizite holesterol: Ova namirnica je neophodna u ishrani ukoliko vodite računa o zdravlju

Dobija se mlevenjem celog zrna kukuruza i u prodaji se može naći u nekoliko varijanti. Pored kačamaka, koji je najpoznatije jelo od ove vrste brašna, od njega se mogu spremati i proje, ali se može koristiti u vidu palente i kao prilog. Pored toga što je ukusno, kukuruzno brašno je i veoma zdravo.

Spada u namirnicu sa visokim procentom ugljenih hidrata, ali to ne bi trebalo da bude nikakav alarm, jer su u pitanju takozvani dobri ugljeni hidrati.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Ovo brašno koje se dobija od celog zrna sadrži kompleksne ugljene hidrate, vlakna i druge hranljive materije koji deluju preventivno na pojavu dijabetesa, srčanih oboljenja, kao i na regulisanje hipertenzije.

Pročitajte još...  Namirnica koju svi JEDEMO stvara veću zavisnost od KOKAINA: Naučnici kažu da nam uništava MOZAK, a evo koje su ALTERNATIVE!

Samo 100 grama kukuruznog brašna sadrži više od sedam grama vlakana i manje od jednog grama šećera. Kako nutricionisti tvrde, zbog ovoga je kukuruzno brašno odličan izbor ukoliko želite da izgubite višak kilograma i održite dobro zdravlje.

Zbog velike količine minerala i vitamina ono je dobar čuvar kostiju. S obzirom na to da ne sadrži gluten, kukuruzno brašno je odlična namirnica za osobe koje su netolerantne na gluten. 

Takođe, ono je odličan izvor mnogih minerala i vitamina koji su našem organizmu potrebni kako bi normalno funkcionisao.

U 100 grama ovog brašna ima 127 miligrama magnezijuma, 241 miligram fosfora, 287 miligrama kalijuma  i 18 esencijalnih amino kiselina. Kukuruzno brašno je bogato niacinom, holinom, folnom kiselinom i vitaminima B6, B1, A, E i K.

Pročitajte još...  Dr Kapulica otkriva: Evo kada se KORONA konačno ZAVRŠAVA, zbog ovoga morate biti OPREZNI!

Sve su to, reklo bi se, dovoljni razlozi da ova namirnica postane čest gost na našim trpezama.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x