SJAJNA VEST Naučnici pronašli antitela koja bi konačno mogla da pobede koronu

Naučnici su pronašli antitela koja deluju na nepromenjene delove novog soja korona virusa, a koja bi mogla da pomognu u neutralisanju omikrona i drugih varijanti kovida-19.

“To što su identifikovali ’široko neurališuća’ antitela na ’spajk’ proteinu virusa, preko kojeg virusa ulazi u ljudske ćelije, može da pomogne u razvoju boljih vakcina i antitela koja će biti efikasna ne samo protiv omirkona, već i protiv budućih varijanti korone”, rekao je Dejvid Visler sa Univerziteta u Vašingtonu

“Ovo otkriće nam govori da fokusiranjem na antitela koja ciljaju određena mesta na spajk proteinu možemo pronaći put da prevazićemo kontinuiranu evoluciju korona virusa”, dodao je on.

Do sada su studije pokazale da omikron ima 37 mutacija na spajk proteinu, što delimično objašnjava zašto se virus tako brzo širi, inficira ljude koji su vakcinisani, ali i one koji su ranije preležali virus.

Pročitajte još...  Prepoznajte nizak rast kod dece: Pedijatar dr Aneta Jovanović objašnjava moguće uzroke zaostajanjaObaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!