DOBRO DELUJE NA KOŽU, JAČA KOSTI I MIŠIĆE Ova grickalica podmlađuje organizamČuva srce i mladolikost

Semenke suncokreta, to jest vitamin E koji sadrže, čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sistema. Ovaj vitamin širi krvne sudove i sprečava pojavu tromboze i štiti od visokog krvnog pritiska. Lekari ga uključuju u terapiju srčanim bolesnicima u fazi oporavka, jer regeneriše ćelije i skraćuje period oslabljenosti organizma. Dermatolozi savetuju ishranu bogatu vitaminom E, jer koži vraća elastičnost i čini da bore postanu manje vidljive. Samo 28 grama suncokretovih semenki pečenih na ulju obezbeđuje 76 odsto preporučene doze ovog vitamina.

Jača kosti i mišiće

Pored kalcijuma, kostima su neophodni i magnezijum i bakar. U semenkama suncokreta nalaze se oba minerala. Ako ih volite i često grickate, sigurno vas ne muče grčevi u mišićima.

Ubrzava metabolizam

Suncokret je odličan ukoliko imate sindrom lenjih creva. Osim što će regulisati njihov rad, pospešiće i metabolizam i rad želuca zbog velike količine vlakana. Mnogi nutricionisti ih preporučuju za zavaravanje gladi pri držanju dijeta jer su bogate kalorijama, pa i kad se pojede desetak semenki, stvara se osećaj sitosti.

Pročitajte još...  Denga groznica - Lajk.rsguest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare