Iskoristite, ali NEMOJTE da ih bacate: Kesice od čaja su korisne iz VIŠE razloga, a pomoću jednog se možete OBOGATITI

 

Osim što kesica čaja pomažete svom bilju da bude lepše i jače, ako ga koristite štitite i okolinu recikliranjem.

Listovi čaja sadrže taninsku kiselinu i hranljive tvari koje su prirodno gnojivo za vaš vrt. Kada završe u zemlji, čaj se počinje raspadati, ispuštati u tlo hranljive tvari i tako kreirati zdravije okruženje za uzgoj, piše The Gardening Cook.

Neke vrećice za čaj su napravljene od manila konoplje koja se dobija od vlakana iz lišća abake, biljke iz porodice banana. Takve vrećice se mogu staviti u zemlju zajedno s čajem jer se i one brzo raspadnu.

Takođe, iskorištene vrećice čaja, posebno crnog, mogu pomoći u zaštiti bilja od nametnika, kao što to radi i talog od kafe. Njihov miris smeta kukcima koji vole grickati vaše cveće i povrće.

Vrećica s čajem može vam poslužiti i za sađenje semenja. Nežno stavite semenku u vrećicu, održavajte je vlažnom, a kad proklije, samo je premestite zajedno s čajem u zemlju.

Pročitajte još...  Napravite pastile za grlo po narodnom receptu: Trebaju vam tri jeftina sastojka koja imate u kući i rešićete se dosadnog kašlja

Nekima stare vrećice sa čajem služe i za ubrzavanje raspadanja u kanti za kompostiranje ili za održavanje vlage u teglama za cveće – sve što trebate napraviti je pod koren biljke staviti vrećicu sa čajem kako biste mu osigurali više vlage.


Ovakvu bliskost možete samo u ovim pozama: Romantičan "provod" u spavaćoj sobi garantuje eksploziju strasti!


Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!