STOMATOLOZI PORUČUJU Perite zube pre ispijanja kafe„Pranje zuba pre nego što popijete kafu uklanja naslage i sprečava nakupljanje mrlja“, rekla je stomatolog dr Kristina Majners. Kiselost koja se stvara ispijanjem kafe oslabiće zubnu gleđ koja ih štiti od fizičkih i hemijskih oštećenja.

Dr Meiners navodi da pranjem zuba nakon što popijemo kafu utrljavamo kiselost u zube što može da prouzrokuje štetu i učini ih osetljivijima.

„Ako vam se to dogodi s vremena na vreme, nemojte da paničite. Ali, ako to radite često, istrošićete svoju zubnu gleđ“,dodala je stomatolog dr Siama Muhamed.

Ako jednostavno ne možete da zamislite da ne operete zube nakon prve kafe, stomatolozi savetuju da sačekate bar 30 minuta pre nego što to uradite, prenosi 24 sata.hr.

Pročitajte još...  Na bazenima vlada opasna infekcija: Dr Sanja Krejović upozorava da su prvi simptomi oslabljen sluh i bol, a može da inficira i nerve!

„Vaša pljuvačka će neutralisati kiselost u ustima, a nakon pola sata usna šupljina se vraća u prvobitno stanje i kiselost je kakva bi i trebalo da bude, pa je pranje zuba četkicom u tom trenutku sasvim dobra odluka“, objasnila je dr Sonja Krasilnikov, stomatolog iz Njujorka.

Alternativno, možete da žvaćete žvakaću gumu bez šećera kako bi se stimulisala proizvodnja pljuvačke, prirodnog zaštitnog faktora vaše usne duplje.guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare