ZOVU GA NAJSAVRŠENIJI ELIKSIR ŽIVOTA Sprečava upale, stvaranje i širenje tumorskih ćelija

Štiti od virusa, jača imunitet i sprečava rast tumora – ovu hranu uvek treba imati kod kuće! Neverovatno je zdrava… Među najjačim prirodnim „superherojima“ sa antivirusnim i antibiotskim (ili antibakterijskim) delovanjem izdvaja se – matični mleč.

Nazivaju ga eliksirom života i najsavršenijim namirnicama na svetu jer sadrži jedinstvenu kombinaciju supstanci koje jačaju imunitet i vitalnost. Hemijski sastav matičnog mleča je toliko složen da ga naučnici još nisu u potpunosti razjasnili. Matični mleč je lučenje posebnih žlezda pčela. Proizvode ga mlade pčele radilice kao hranu za maticu, maticu od koje zavisi opstanak košnice.

Matični mleč je veoma vredan jer se višak koji se može uzeti za ljudsku upotrebu dobija veoma složenim procesom, a ručno se sakuplja samo tokom maja, juna i jula. Ova kremasta supstanca u svom izvornom obliku je veoma osetljiva i mora se čuvati u posebnim uslovima.

Pročitajte još...  Prepoznajte nizak rast kod dece: Pedijatar dr Aneta Jovanović objašnjava moguće uzroke zaostajanja

Osim što deluje protivupalno i sprečava razmnožavanje štetnih mikroba, matični mleč ima i energetski efekat: pomaže kod umora i iscrpljenosti i jača otpornost na stres, pa se preporučuje za bolje pamćenje i lakše učenje, ali i za bolju kondiciju i izdržljivost.

Ovaj izuzetno moćan koncentrat sadrži obilje vitamina A, B, C, D i E, među kojima se posebno izdvajaju vitamini B. Sadrži i važne minerale: kalcijum, gvožđe, bakar, magnezijum, fosfor, kalijum, silicijum… Matični mleč sadrži i visoko vredne prirodne šećere, lipide, enzime…

Matični mleč je jedini izvor aminokiselina. To su osnovni sastojci proteina (proteina) od kojih zavise funkcije ćelija tela. Neke aminokiseline se stvaraju u telu, ali postoje i one koje organizam ne može sam da proizvede, pa se nazivaju esencijalnim i moraju se unositi hranom.

Pročitajte još...  Kad urinarna infekcija pređe na bubrege: Doktorka otkriva koji simptomi ukazuju da se bolest proširila

Matični mleč sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina: histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin. Matični mleč je prirodni izvor acetilholina u čistom obliku. Acetil holin je neurotransmiter ili prenosilac nervnih impulsa koji je izuzetno važan za rad mišića, srca, želuca, žuči, slezine i drugih organa.

Samo u matičnom mleču postoji jedinstvenih 10 HDA, nezasićena masna kiselina sa snažnim antiseksualnim i antialergijskim dejstvom. Naučno je dokazano da 10 HDA blokira izazivače alergija, histamin i IgE imunoglobulin u telu. Neka istraživanja takođe pokazuju da 10 HDA može sprečiti stvaranje i širenje tumorskih ćelija.

NAPOMENA: Prirodni lekovi na našem portalu služe da pomognu ljudima. Ali uvek znaj. Ako imate zdravstvenih problema. Prva stvar koju treba da uradite je da se obratite lekaru. Ni u kom slučaju se ne treba oslanjati na alternativnu medicinu. Nema stručnog mišljenja.

Pročitajte još...  Za koga je đumbir opasan: Jeste koristan u hladnim danima, ali nikako ga ne uzimajte ako imate ove tegobe

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!