Spavate sa grudnjakom? Da li je to dobra ili loša navika?

Verovali ili ne, nošenje grudnjaka tokom spavanja je zapravo stvar izbora, smatraju stručnjaci. Naime, ne postoji nijedno istraživanje koje tvrdi da spavanje u grudnjaku loše utiče na naše zdravlje ili na izgled grudi, ali na neke stvari ipak treba obratiti pažnju.

Nošenje grudnjaka dok spavamo ne sprečava opuštanje grudi, već na ovu pojavu utiču brojni faktori poput godina, broja trudnoća, indeksa telesne mase, genetike, hormonskih promena tokom trudnoće i težine samog tkiva grudi.

Ukoliko volite da spavate u brusthalteru, savet stručnjaka je da birate one mekše ili sportske grudnjake bez žica i neudobnih bretela, kako bi vam bilo udobnije.

Pročitajte još...  Srušila se u sred prodavnice, rekli joj da je "pod stresom": Posle sedam dana dobila je jezivu dijagnozu i sada se bori za život

Isto tako, važno je obratiti pažnju na materijal grudnjaka – birajte one pamučne, kako bi koža grudi mogla da diše i kako biste sprečili eventualne gljivične infekcije, koje mogu nastati od sintetičkih materijala.Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!