ČISTI JETRU I REGULIŠE MASNOĆU U KRVI Lekoviti napitak koji mnogi ne podnose, a leči mnoge bolesti!

Iako mnogi na prvi pomen surutke nisu oduševljeni ovim napitkom, njeni benefiti za zdravlje vratili su ovu tečnost na zasluženo mesto. Ukoliko volite mlečne proizvode, onda vam ni surutka nije nepoznata.

Ona je nusproizvod koji nastaje pri proizvodnji sira i jogurta.

U ovoj tečnosti ostaju vredni sastojci mleka poput viramina B i E, minerala i mlečnih šećera.

A, ovo su samo neki od benefita za vaše zdravlje:

1. Pomaže u čišćenju jetre

Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktoglobulin koji snabdeva organizam aminokiselinama zvanim BCAA koje pomažu kod bolesti jetre. Ako želite da pročistite jetru, najbolje što možete da uradite je da uzmete čašu surutke.

Pročitajte još...  Kristina je mesecima ignorisala ova dva simptoma, mislila je da je umorna: Kada je otišla kod lekara, saznala je da ima rak štitaste žlezde

2. Rešava problem zatvora

Surutka će brzinski podstaći varenje i rešiti neprijatan osećaj nadutosti i zatvora. S obzirom na to da ima ima diuretska svojstva, pazite da ne preterate s konzumacijom. Ona poseduje mlečnu kiselinu koja smanjuje prekomeran broj gljivica i bakterija u crevima, a njen niski pH podstiče rad creva.

3. Smanjuje stres i osećaj umora

Surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće i tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora. Sadrži i alfa-lactalbumin koji obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom, poznatoj po regulisanju sna i poboljšavanju raspoloženja.

4. Reguliše povišene masnoće u krvi

Surutka se preporučuje ljudima koji imaju problema s povišenim masnoćama u krvi koje ne uspevaju da kontrolišu lekovima i ishranom.

Pročitajte još...  Probajte, neverovatno ali deluje: Naučnici tvrde da ova pesma smanjuje stres kao nijedna druga

5. Pomaže u izgradnji mišićne mase

Surutka, i to ona u prahu, danas je možda najpopularnija među sportistima koji dragocena svojstva ovog zaboravljenog blaga obilno koriste za izgradnju mišićne mase, ali i za oporavljanje mišića nakon fizičkog napora, odnosno napornog vežbanja.


Pedijatar otkrio NEOBIČAN simptom kod dece:  Primećen kod 15% zaraženih, nikad ga ne biste povezali sa koronom


Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!