Obratite pažnju na svoju kožu: Ovo je nov simptom omikron soja

Omikron soj još uvek nije zvanično registrovan u Srbiji, ali lekari upozoravaju da bi uskoro mogao da se pojavi i kod nas. Ovaj novi soj se još uvek istražuje, a ovo su do sada poznati simptomi.

Posebno roditelji bi trebalo da dobro obrate pažnju na nešto drugačije simptome ukoliko sumnjaju da je njihovo dete zaraženo omikron sojem, rekao je danas britanski doktor Dejvid Lojd.

“Noćno znojenje i bol u leđima su novi simptomi omikron soja. Osip je posebno karakterističan za ovaj soj virusa. Pored svih simptoma koje već znamo ovo su neki novi koji su karakteristični za omikron. Ovaj soj jeste opasniji, ali prema tome što se brzo širi”, rekao je dr Milićević izneo i upozorenje.

Pročitajte još...  Recept za sirup od lovora: Narodni lek koji umiruje kašalj, a odmah možete da ga pijete!

“Dobro je što je smanjen broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva. Ali to ne treba da zavara. Ipak se omikron relativno skoro pojavio”, rekao je Milićević.

Doktor Lojd je takođe za “Skaj njuz” izjavio da mladi pacijenti koji obole od omikrona osećaju simptome kao što su malaksalost, jaka glavobolja i gubitak apetita, a roditelji bi trebalo da obrate pažnju na te simptome.

Lojd je dodao da osobe obolele od omikrona takođe imaju “čudan osip”, pa tako do 15 odsto dece inficirane novim korona sojem dobijaju osip po koži.Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!