TRI NOVA SIMPTOMA OMIKRON SOJA Doktor Milićević otkrio da ova promena na koži upućuje na koronuPedijatar dr Saša Milićević pričao je u jutarnjem programu Kurir televizije o simptomima omikron soja. Novi soj korone zabeležen je u više desetina zemalja, i nova žarišta u Evropi trenutno su Velika Britanija i Danska. Južna Afrika, gde je prvobitno registrovan, beleži smanjenje broja hospitalizovanih pacijenata i stručnjaci uglavnom kažu da omikron izaziva blaže kliničke slike.

Pedijatar je kazao koji su simptomi omikron soja i podsetio da se on, prema trenutnim informacijama, brže širi od prethodnih.

Noćno znojenje i bol u leđima su novi simptomi omikron soja. Osip je posebno karakterističan za ovaj soj virusa. Pored svih simptoma koje već znamo ovo su neki novi koji su karakteristični za omikron. Ovaj soj jeste opasniji, ali prema tome što se brzo širi„, rekao je dr Milićević i izneo i upozorenje.

Pročitajte još...  Grčka je na udaru velikog toplotnog talasa

„Dobro je što je smanjen broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva. Ali to ne treba da zavara. Ipak se omikron relativno skoro pojavio“, rekao je Milićević.

 guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare